Vrijmetselarij Loge Vincent la Chapelle


Ga naar de inhoudsopgave

Vincent la Chapelle NU

Vroeger en nu

Vincent la Chapelle - NU

Loge Vincent La Chapelle is een loge waarin broeders van verschillende pluimage een plek vinden. Waar mannen met diverse achtergronden elkaar twee wekelijks op de donderdagavond (2de en 4de donderdag van de maand) treffen en zich kunnen verdiepen in het rituaal en inspiratie kunnen opdoen naar aanleiding van bouwstukken die allerlei facetten van mens en samenleving bestrijken. Waar men met respect elkaar benaderd. Een loge waar men het Mašonnieke gedachten goed serieus benaderd en niet schroomt om in de rituele marges grensverleggend bezig te zijn. De aanpassing van het rituaal in de negentiger jaren is hier een voorbeeld van, zonder de basis aan te tasten.Geen versteend instituut maar met respect voor de basis gedachte toch een hedendaagse benadering waarbij de discussie over veranderingen niet uit de weg wordt gegaan. Daarnaast is er volop plaats voor een lach en een glas. Want daar waar gewerkt wordt is er ook tijd voor de ontspanning.

Vrijmetselarij is een weg om te komen tot een harmonie van hoofd en hart ofwel van gevoel en verstand. Om van daaruit te komen tot een positieve bijdrage tot de opbouw van een betere wereld.
Een niet gemakkelijke methode binnen een samenleving die geŰnt is op snelheid en een wereld die zo klein is geworden door internet, maar waar mensen op lichtjaren afstand van elkaar leven.
Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu