Vrijmetselarij Loge Vincent la Chapelle


Ga naar de inhoudsopgave

Vrijmetselarij 2

Vrijmetselarij > Documentaires 2

Onderstaand filmfragment staat op Youtube en vertegenwoordigt op geen enkele wijze de mening of visie van loge Vincent la Chapelle. De link is op deze site geplaatst om een beter beeld te geven van de visie op vrijmetselarij. De loge Vincent la Chapelle aanvaart geen enkele aansprakelijkheid voor de hier aangeboden informatie.


De eerste afdeling van de vrijmetselarij is in 1600 in Schotland opgericht. In 1717 werd in Londen de eerste groot loge opgericht. Nu is de vrijmetselarij wereldwijd vertakt en kent miljoenen leden in de lage en de hoge graden. De vrijmetselarij is opgebouwd uit 33 afdelingen, loges genoemd, waarvan de blauwe loge de meest bekende is. Je kan omhoog klimmen tot in de 33ste graad. Zo heeft het ontwerp van de stad Washington DC alles te maken met vrijmetselarij. De obelisk staat exact op een symbolisch middelpunt en heeft te maken met de aanbidding van zonnegoden als Ra, Siris, Aman en is de poort van Amerika. (Jer.
43:13). De vier uitermate belangrijke gebouwen staan exact in een vierkant geplaats en het stratenplan is ontworpen in de vorm van een pentagram. De meeste Amerikaanse presidenten waren lid van de vrijmetselarij. Ook J. Edgar Hoover voormalig hoofd van de F.B.I. Ook bekende figuren als Hoesein van Jordanie en Rabin van IsraŽl waren of zijn lid. Amerika telt meer dan 13000 loges met ongeveer 4 miljoen leden. In Nederland zijn er ca. 7000 leden lid, verdeeld over 143 loges. Bijeenkomsten worden georganiseerd in zogenaamde temples met veel symboliek, oost west gericht met de ingang van de tempel op het oosten, de plaats waar de zon, het grote licht opkomt. Vrijmetselarij is geen geheime genootschap, maar een genootschap met geheimen.


Submenu:


Terug naar de inhoudsopgave | Terug naar het hoofdmenu